Google Website Translator Gadget

неділю, 20 червня 2010 р.

Єдність Церкви – Божий скарб. Пастирське Звернення до вірних і духовенства Івано-Франківської єпархії УГКЦ

Дорогі в Христі! Хресна дорога, котру ми з вами так молитовно, зі сокрушенням серця проходимо у час Великого Посту, є нашою безперервною покаянною молитвою. Як люди, ми мисленно споглядаємо на хресний хід нашого Спасителя, розуміючи, що саме за наші з вами слабкості і гріхи Він страждає. Ця молитва у благословенний час Посту повинна збудити в нас відразу до гріха.

Одним із тяжких гріхів, котрий у сучасному світі стрімко поширюється, є надужиття та спотворення статевого життя. Христова Церква вже протягом двох тисячоліть твердо стоїть в обороні природи та цілі найціннішого Божого створіння людини. Гріхи статевого характеру, а особливо содомський гріх є одним із найважчих гріхів, котрий карається Богом, бо він є проти самої природи людини. Церква засуджує використання контрацептивів усіх видів, позашлюбні статеві зносини, тим більше – содомський гріх, як рівнож - зміну чи фальсифікацію статі. Церква завжди стояла і стоїть в обороні незмінних цінностей людської природи, її статевості (поділу на чоловіка і жінку), котра лежить в основі родини та розмноження людини. Християнська сім'я, батьківство, шлюб – ось цінності, котрі Церква обороняє і проповідує.

Дорогі в Христі брати і сестри, усвідомлюючи свою відповідальність за мільйони душ вірних нашої Української Греко-Католицької, маємо сьогодні перед Господом обов’язок повідомити і застерегти про одну дуже важливу річ, яка загрожує порушити спокій Ваших душ, нашої Єпархії та всієї Церкви. Відомо, що вже кілька тижнів на вулицях Івано-Франківська, інших містах і селах, на базарах, вокзалах, автостанціях, університетах та студентських гуртожитках невідомі самозванні апостоли, з них деякі навіть у рясах, роздають летючки під заголовком „SOS. на Велику П'ятницю” для вірних і духовенства. Бо саме у Велику П'ятницю, 2 квітня цього року, за їхніми словами, в Івано-Франківську „запланована публічна акція пролому гомосексуалістів”. У летючці мовиться, що «за допомогою досвідчених закордонних пропагандистів цієї демонської інфекції цей гей-парад має відкрити цілу Україну владі нечистих демонів”.

Кожного свідомого християнина шокує те, що ці „демони” вибрали саме Велику П'ятницю. Але не менше шокує й те, що хтось робить їм таку широку пропаганду. Отож, перевіривши справу, нам стало відомо, що на такий «гей-парад» не дала дозволу ані наша міська, ані обласна влада, про його проведення офіційно не повідомлені органи правопорядку, і тому це виглядає як чиясь хвороблива уява і річ, не згідна з правдою.

Зате у летючці виявляються причинки до таких вісток. Вони самі говорять про себе. «Ми правовірні (радше самозвані догналіти псевдо-)єпископи перед Богом, перед Церквою (з якої вони є екскомуніковані і виключені найвищою владою Католицької Церкви) і перед цілим народом мобілізуємо усіх греко-католиків і алярмуємо всіх християн а навіть і невіруючих України”. Ці ж самозвані псевдоєпископи (троє з них - чужинці) насправді є провокатори, бо виступають як якийсь «Правовірний Синод Української Правовірної Греко-Католицької Церкви», ніде не зареєстрованої в Україні. У своєму „посланні” вони цілком нахабно, облудно і самозванно закликають усіх греко-католицьких вірних Івано-Франківщини, щоб мобілізувати молитовні групи з відповідними молитвами. А у Квітну неділю, згадані вище псевдоєпископи секти догналітів закликають вірних Католицької Церкви в Івано-Франківську взяти участь у молитовному поході, який вони планують провести у неділю, 28 березня 2010 року, перед спорудою обласної державної адміністрації, а звідти піти вулицями міста, попри Катедральний Собор Святого Воскресіння на Вічевий майдан аж до драмтеатру.

Далі ці провокатори без жодного докору сумління, безсоромно і цинічно мають відвагу писати: «зобов'язуємо Вас, священиків, іменем Ісуса Христа відректися Кардинала Гузара”, законного Глави нашої Церкви, всіх наших правних Єпископів УГКЦ, а йти за ними, чужинцями, провокаторами, розкольниками нашої страждальної УГКЦ.

На таку провокацію і диявольську спокусу не зважувались навіть більшовики, але саме тепер, у часи вільної, демократичної України, задля розколу і руїни нашої Церкви її вороги створюють ось таку нову, самозванну «псевдоієрархію», т. зв. „правовірний синод”, покликаний дияволом сіяти непорозуміння і сум’яття між нашим народом, духовенством та Єпископами. Однак ці нахабні самозванці забувають про те, що кожна людина складається з трьох елементів, тобто тіла, душі і документів. Тіло у цих людей є, душа також присутня, а документів чомусь ніде не показують, бо їх від найвищої влади Католицької Церкви не мають. Тому так підступно обдурюють хрещений у правдивій Христовій католицькій вірі народ. Отже, самозванні псевдоєпископи – це вповні непевні й небезпечні особи. Дерево пізнаємо по плодах. Їхні плоди – це напад на правлячу владу УГКЦ. Видумуючи єресі, вони погрожують і кидають свої страхи екскомунік та виклинань, тим самим виявляючи ненормальний, хворобливий стан своїх душ.

Тож дорогі наші вірні, таким провокаціям, які нам підступно накидають, відповідаймо сміло: «Геть від мене, сатано!» У їх демонстраціях категорично участі не берім, а просімо про Боже опам'ятання, каяття і навернення цих людей. Чуваймо, молімося і рішуче борімося – своєю свідомою християнською поставою - проти цих підступних і небезпечних провокаторів.

Ось такий наш пастирський заклик та осторога у цих благословенних днях Великого Посту. Тому ми, Ваші Єпископи правдивої УГКЦ, злучені з Престолом св. Апостола Петра і його наступників Папів Римських, очікуючи славного Христового Воскресіння, просимо Вас як найбільшу цінність берегти єдність правдивої Христової Церкви та просити Господа Христа про ласку просвічення і каяття для впалих у єресь – колишніх священиків, які хочуть захопити церковну владу над вірними нашої УГКЦ і розколоти її. До цього не сміємо допустити. Амінь.



+ Кир Володимир (ВІЙТИШИН) - Єпископ Івано-Франківський УГКЦ.

+ Софрон (МУДРИЙ), ЧСВВ - Ректор ІФТА,Єпископ-Емерит.



Дивіться сюди

1 коментар:

  1. ГЛАВИ ДЕВ’ЯТИ ЦЕРКОВ УКРАЇНИ ПРЕДСТАВИЛИ СПІЛЬНУ ПОЗИЦІЮ, ЯКА РОЗРІЗНЯЄ БОРОТЬБУ ЗА ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ОДНОСТАТЕВИХ ШЛЮБІВ ТА ПРАВА ЛЮДИНИ ЯК НЕСУМІЖНІ ПОНЯТТЯ http://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/auccro/36174

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.