Google Website Translator Gadget

четвер, 16 червня 2011 р.

Греко-католики проти "правовірних греко-католиків" - перші сутички


Релігійна громада так званої Української правовірної греко-католицької церкви ( УПГКЦ - відкололась від УГКЦ) намагається розбудувати каплицю Матері Божої Неустанної Помочі, що у Львові на вул Плугова, 6. Свого часу радянська влада зробила у цій церковці склад. Згідно з документами, це приміщення тепер належить трьом монахиням, які відносять себе до УПГКЦ. Про це сьогодні, 10 червня, в коментарі Гал-інфо розповів голова комісії законності та депутатської діяльності Львівської міської ради Любомир Мельничук.
«Не маючи дозволів, керуючись тільки документами купівлі-продажу, вони розпочали розбудову та надбудову приміщення. Нині діє заборона від районної адміністрації, там патрулює міліція. Однак, ці люди продовжують будувати»

За словами депутата, люди масово приходять туди, щоб висловити свій протест, адже «ніхто не хоче мати поруч свого будинку секту».

«Учора ці люди вирішили встановити хрест біля цієї церкви, однак люди їм не дозволили. Юридичне управління Львівської міської ради буде подавати позов на призупинення надбудови та її демонтаж», – розповів Любомир Мельничук.

За його словами, сьогодні, 10 червня, о 20.00 УГКЦ планують провести службу божу біля приміщення цієї церкви на знак протесту проти УПГКЦ, яка творить розколу в УГКЦ.

Нагадаємо, що каплиця Матері Божої Неустанної Помочі знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Плугова, 6. Відповідно до архівних правовстановлюючих документів, будівля каплиці історично належить Отцям чину Найсвятійшого Ізбавителя (Редемптористам). Під час заборони УГКЦ радянською владою каплиця була відчужена та використовувалась, як складське приміщення.

Протягом тривалого часу УГКЦ намагається повернути у свою власність будівлю цієї каплиці, проте каплиця і досі залишається поза власністю церкви, її і далі використовують не за призначенням.


http://www.galinfo.com.ua

1 коментар:

  1. Сутички далеко не перші... Чого тільки вартують колишні різні напади догналівських сектантів ("підгорецьких") на церкви УГКЦ, наприклад, у містах Стрию чи Чорткові.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.