Google Website Translator Gadget

понеділок, 9 липня 2012 р.

Антонін Догнал − лідер секти догналівців, клону УГКЦ


Антонін Догнал (колишнє монаше ім’я Ілля) − самопроголошений архиєпископ, патріарх самопроголошеного Візантійського Католицького Патріархату. Догналівський культ – один із проектів КГБ, клон УГКЦ і, певною мірою, ЧСВВ. Декотрі адепти догналізму вважають Догнала втіленням старозавітного пророка Іллі, хоч він займається таємно окультизмом і поширює різні єретичні вчення.

Між іншим, раніше в Чеській Республіці було прийнято так званий «Закон про люстрацію» (4 жовтня 1991), котрий ухвалив місцевий парламент. Через те стали прилюдними різні потаємні списки, які діяли в комуністичні часи. Виявилося, отже, що Антонін Догнал був агентом російських і чехословацьких спецслужб на прізвисько «Тонек». Номерний знак справи − 23064. Діяв він як довірена особа (Důvěrník). STB=чеське КГБ. Дані Тонека можна переглянути на сайті
http://www.cibulka.com

Народжений: 1946 р., Глук, Чеська Республіка.

Священичі свячення: 1972 р., Чеська Республіка.

Будучи спершу римо-католицьким священиком, Антонін Догнал поводився неординарно: забороняв тяжко хворим вживати ліки, не виконував свого пастирського служіння…

Вступ до Чину св. Василія Великого, зміна обряду: 1991 р., Варшава.

Перебуваючи у василіянському новіціяті Антонін (Ілля) Догнал зробив спробу обманути римо-католицького оломоуцького єпископа Яна Граубнера, звертаючись до нього нібито від імені василіянського провінціала.

Отримав дивом докторат з теології у Карловому Університеті, Прага і навіть був викладачем догматики (Пряшів, Словаччина).

У 2003 році спробував разом з ще двома ченцями-василіянами створити власну структуру в Чехії. Не отримавши підтримки від католицьких структур, Антонін Догнал звернувся за допомогою до протестантської деномінації — Чехословацької Гуситської церкви, серйозно нехтуючи канонічними приписами Католицької Церкви, до якої в той момент він ще належав.

Після скасування Чеської делегатури ЧСВВ А. Догнал разом з іншими своїми побратимами-псевдохаризматиками опинився у Підгорецькому Свято-Благовіщенському монастирі оо. Василіян, де проводив реколекції для різних груп, готуючи помалу розкол і критикуючи керівництво УГКЦ та інші церковні інституції.

Часом теж поводився неадекватно. За розповідями очевидців, одного разу Догнал, наче біснуватий, дико кричачи увірвався до монастирської кухні в одній лише спідній білизні, чим тоді досить налякав через свою психічну неврівноваженість кухарку. Після того «браття по вірі» забрали його в невідомому напрямку майже на місяць часу, пояснюючи, що о. Ілля захворів…

На початку 2005 року був виключений з Василіянського Чину за поважні провини проти монаших і церковних законів, зокрема постійний непослух власним Настоятелям.
3 березня 2008 року разом з іншими трьома особами проголосив себе таємно висвяченим єпископом. Його єпископські свячення не є зафіксовані в офіційних довідниках Католицької Церкви. Цим самим порушено Партикулярне право УГКЦ і ККСЦ. Також сам А. Догнал не надав жодних доказів, що проголошені ним і його співучасниками свячення взагалі мали місце.

У 2008 році законною владою УГКЦ покараний карою великої екскомуніки (відлученням від Церкви) за незаконне присвоєння уряду та незаконне виконування служіння (порушення кан. 1462 ККСЦ); розпалювання бунту та ненависті проти місцевого ієрарха Владики Михаїла (Колтуна) і Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Любомира (Гузара) та підбурювання підлеглих до непослуху щодо них (порушення кан. 1447 § 1 ККСЦ); нанесення кривди та важкої шкоди добрій славі вищезгаданих осіб та інших ієрархів УГКЦ через наклепи (порушення кан. 1452 ККСЦ).

7 жовтня 2008 року Найвищий Трибунал Католицької Церкви, Апостольська Сигнатура залишила вирок Колегіального трибуналу Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ у силі, підтвердивши тим самим правосильність накладеної на них екскомуніки, тобто відлучення від Церкви.

11 серпня 2009 року разом з іншими особами заснував Українську правовірну греко-католицьку церкву, кабалістичний (антикатолицький) культ у суті.

5 квітня 2011 року Синод єпископів Української правовірної греко-католицької церкви оголосив про заснування «Візантійського Католицького Патріархату» та обрання Іллі Догнала першим патріархом цієї новоствореної структури.

1 травня 2011 року проголосив «відлучення від Церкви Римських Пап» Івана Павла II (посмертно) і Бенедикта XVI, оголосив, що папський престол з цього моменту вакантний, а також закликав всіх католицьких священиків перестати згадувати в Літургії ім'я Бенедикта XVI і місцевого єпископа, стверджуючи по-сектантськи, що в протилежному випадку Літургія буде недійсною.

19 липня 2011 року, пізно ввечері, стався інцидент біля приміщення колишньої каплиці отців редемптористів на вул. Плуговій, 6 у Львові. Громадянин Чехії і лідер нелегальної релігійної групи Антонін Догнал вдарив у голову місцеву мешканку, в результаті чого вона отримала струс мозку і забій щелепи. Після цього він був затриманий працівниками міліції. При цьому він чинив опір, і лише за допомогою спецпідрозділу «Беркут» його було посаджено в машину міліції. Оскільки Антонін Догнал поводився дуже агресивно, його спробували завезти у райвідділ міліції, щоби встановити його особу і взяти пояснення. Проте колишні монахині стали на його захист. Сам він також чинив спротив, і лише за допомогою бійців «Беркуту» його було посаджено в автомобіль міліції і затримано у Шевченківському райвідділі міліції м. Львова.
20 липня 2011 року відбулось слухання справи за фактом чинення опору працівникам міліції при затриманні та нанесення тілесних ушкоджень громадянці Г. громадянином Чехії Антоніном Догналом.

Суд визнав Догнала винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство). І присудив йому мінімальне передбачене цією статтею покарання у розмірі трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 51 гривню. Судове слухання справи тривало декілька годин і завершилося після 21.00. Було заслухано свідків з обох сторін. Прихильники Догнала обіцяли опонентам, що вони «горітимуть в пеклі». Антоніну Догналу загрожує депортація з України.

29 березня 2012 року Конгрегація віровчення оприлюднила «Декларацію про канонічний статус самозваних підгорецьких греко-католицьких єпископів», у якій стверджено, що Апостольський Престол «не визнає дійсності їхніх єпископських свячень та всіх свячень, ними уділених, чи які будуть уділені». Також пригадується про те, що канонічним статусом Догнала, Гітюка, Шпіржіка та Обергаузера є екскомуніка, тобто виключення з церковного сопричастя. Крім того, звернено увагу на те, що «вживання назви католицька групами, які не визнані авторитетною церковною владою, згідно з каноном 19 Кодексу Канонів Східних Церков, є незаконним». Конгрегація перестерігає вірних про обов'язок не приєднуватися до вищезазначеної групи і закликає молитися за їх розкаяння.

Абсурдна секта лжепророка А. Догнала "УПГКЦ", котра краде людські душі, є найбільш агресивною та скандальною на території України ї її не визнає жодна традиційна християнська конфесія.

Підготовлено на основі Вікіпедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.