Google Website Translator Gadget

пʼятницю, 18 червня 2010 р.

Дрогобицькі депутати закликали громаду не підтримувати «підгорецьких отців»

Сьогодні, 19 листопада, на сесії Дрогобицької міської ради прийнято звернення до громади м. Дрогобича. У ньому депутати висловлюють свою стурбованість ситуацією, що склалася в місті під впливом «підгорецьких отців» і закликають дрогобичан не підтримувати «новоявлену релігійну громаду».

У зверненні говориться: «Шановні дрогобичани! Депутати глибоко стурбовані ситуацією, що склалася після входу до нашого міста так званих підгорецьких отців та незаконної побудови ними каплиці в районі вулиці Стрийської. Ми шануємо конституційне право кожного громадянина на свободу віросповідання. Але підгорецькі отці на своє звернення до Києва в Комісію з питань релігії про реєстрацію їх як Правовірної Української Греко-Католицької Церкви отримали відмову. Таким чином їхня діяльність в Україні є нелегітимною і літургійні відправи у Дрогобичі та інших містах є незаконними.

Закликаємо усіх громадян проявити розуміння, дослухатися до слів своїх парохів, до думки Української Греко-Католицької Церкви і жодними діями чи молитвами не підтримувати новоявлену релігійну громаду та її організаторів. Усім відома роль УГКЦ в завоюванні незалежності, суверенності та соборності України. Церква завжди була зі своїм народом у його національно-визвольній боротьбі. Дії ж новоявлених «правовірних» скеровані на розкол нашої Церкви та руйнацію духовних засад нашого суспільства».


Джерело публікації

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.