Google Website Translator Gadget

вівторок, 30 листопада 2010 р.

ВРЯТУВАТИ ВАСИЛЯ КИРИЛИЧА!


Наш колега журналіст Василь Кирилич важко хворий.

Ні, зі здоров’ям у нього, на щастя, все гаразд. Мова йде про душевну недугу, назва якій - сектантство.

З недавніх пір Василь Кирилич увірував у так звану догналівську єресь, яка паплюжить Українську Греко-Католицьку Церкву. Вмілі "пастирі" зазомбували його, і нема на те ради. Втім, сам Василь вважає, що це ми невиліковно хворі.

Колеги й просто знайомі намагаються його врятувати, але з цього нічого не виходить, бо вони лише заганяють Василеву хворобу в глухий кут, критикуючи його зазомбованість і належність до догналівської секти. Це все одно що хворого на рак сварити за те, що він захворів. Лікувати треба, панове, а то й операцію терміново робити!

Цілком очевидно, що догналівська єресь, яка буйним цвітом розрослась у Дрогобичі, не виросла на порожньому місці. За сприяння російських спецслужб вона знайшла поживний ґрунт у наших умовах, коли Церква не виконує своєї ролі морального поводиря нації, а чимало священиків загрузли в розкошах, ведуть аморальний спосіб життя.

Зазомбовані догналівцями люди не визнають жодних аргументів про неправомірність своєї позиції, не йдуть на компроміси, бо просто не чують нас, простих смертних. Зовні вони нічим від нас не відрізняються. Але їхня войовнича позиція проти греко-католиків далека від християнства і смиренності.

Особливо небезпечно, коли в свої тенета вони втягують дитячі душі. Зруйноване вщент молоде життя відновити важко, а то й неможливо.

Мова не йде про звичайне сектантство на кшалт баптистів чи єговістів. Ці люди принаймні не заважають нам. Догналівці ж агресивно втручаються в наше життя, крадуть людські душі.

На мою думку, слід уже давно втрутися не лише психіатрам, а й силовим структурам, аби зупинити це божевілля. Обдурені догналівцями прості дрогобичани не розуміють, що на них заробляють шалені гроші.

Не може стояти осторонь цього і влада, вдаючи, буцімто жодної проблеми не існує. В даному випадку мова йде про психічне життя чималої кількості дрогобичан, й ще не знати, чим усе це може закінчитися.

Я не знаю рецепту, як витягти з тенет догналівців мого колегу Василя Кирилича. Не мають його і священики, які нещадно його критикують, і багато знайомих і друзів, які фактично від нього відвернулись. Наша байдужість може зіграти з нами злий жарт, коли завтра ваша дружина чи дитина опиняться в секті догналівців, і ви побачите, що таке зазомбована людина, яка цього не розуміє...


Анатолій ВЛАСЮК, редактор газети “Тустань”

1 коментар:

  1. Щиро вдячний п. Анатолію за письмові міркування, статтю. Так і є, на жаль, вони не сприймають правди про себе та раціональні вказівки на їх явні блуди: антикатолицькі та антихристиянські. Цю ситуацію вже вивчено ще раніше, з чого зроблено висновок, що в агресивній та протизаконній секті Догнала (Тонека) насправді не йдеться про дійсне очищення УГКЦ від начебто всіх блудів (реальних і надуманих). Вони самі залізли у численні єресі, а звинувачують в цьому Любомира Гузара. Як не як, Конгрегація у справах віри та моралі, що є у Римі, ці справи сама законно вирішує-щодо факту якихось єресей, а не хто інший. Навіть якщо і Глава УГКЦ й помилився у чомусь, адже не має дару безпомильності, то це не є приводом для самопроголошення себе єпископами проти всіх церковних канонів та "виклятті" церковної ієрархії. Цей дух від сатани. А той і не секрет, що вони займаються окультизмом, тобто працюють як на два фронти, особливо через наклепи, фабрикування різних справ тощо.
    Якщо заглянути в минуле, то завжди були проблеми у нашій Церкві назагал, ніколи не було цілком так званого "золотого минулого", це міф, бо Церква є свята та грішна, боголюдська установа. Якщо вже на то пішло, то певні люди є на не своєму місці у кожній сфері... Церква не виняток. Але, слава Богу, є багато гідних душпастирів в УГКЦ, чи то в Україні, чи по численних країнах світу Божого.
    Секта теж звинувачує греко-католиків у вигаданій "апостазії", називає церковне керівництво по-наклепницьки знову "апостатичним", що свідчить, що в ній або дійсно люди хворі на голову, або це вже так сатана спутав їх розум, що вони підсвідомо мішають праведне з грішним. Апостазія-цілковите відречення Христа та Його святої Церкви. У нас все-таки з цим ще не все так і погано. Єпископ чи священики є з Христом, служать св. Літургію, сповідають і т.д. Тобто догналівці просто нагло нас обманюють!

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.