Google Website Translator Gadget

понеділок, 15 листопада 2010 р.

Махінації групи Догнала навколо церкви у м. Чорткові


Мова тепер ітиме про нові фабрикування церковних справ на основі недавньої події на Тернопільщині, а саме у м. Чорткові, де розташована законно греко-католицька церква, парафія Преображення Господнього. Чергові провокації від секти догналівців взяли початок у неділю 7 листопада о 8 годині ранку. І це призвело до чималого замішання в тих околицях та й, звичайно, у ЗМІ. Більше на сайті Єпархії чи РІСУ.

Однак в чому річ? А в тому, що рейдерам із незареєстрованої секти під краденою не своєю назвою "УПГКЦ", проводирі якої екскомуніковані в Католицькій Церкві, прийшлось дати гідну відсіч та захистити храм Бучацької Єпархії перед сектантською безсоромною навалою. Ось, наприклад, є відео, як відбувалося очищення м. Чорткова від псевдокатолицьких беззаконників. Символічно місто має таку незвичну дещо назву... Часто повторюване "Ісусе" звучало тоді як мантра у зазомбованих кабалістів.

Непосидючий п.Василь Кирилич, адміністратор сайту "правдивих новин" із м. Дрогобича, що на Львівщині, знову взявся за звичну брудну справу, поширюючи наклепи та махінації сектантського типу. Він теж відповідальний і за антикатолицьку організацію "Голос Господній", що насправді є рупором догналівців, покараних у Церкві за свої злодіяння без покаяння. Дехто із його знайомих якось зазначив, що раніше він певний час докладав зусиль витягнути свою дочку, яка тепер перебуває в "контемплятивному" монастирі монахинь (зокрема іноземних) у смт. Брюховичі, що на Львівщині. Згідно з очевидцями, він жалівся, що його дочку загіпнотизували, навіть, бувало, їздив сваритися. Однак згодом, коли побачив, що дочці там досить "добре", то вирішив заспокоїтися. Головною причиною його такої бурхливої активності є так само перебування зі своєю дочкою, адже нібито хоче розділити її долю... І поки там перебуває його дочка, то п. Василь не має наміру відступати, тому що це міг би бути свого роду відступ від своєї дитини. Сам так він розуміє свій батьківський хрест... Тільки жаль, що дитина в секті (поза Католицькою Церквою) та піддалась психологічній обробці через лжепророків сучасності. І хіба нема інших несхизматичних можливостей для чернечого життя, особливо в УГКЦ, а не десь там?

Їм треба розголосу в цих брудних технологіях у руйнації традиційної УГКЦ. Хочуть, щоб склалося в народу враження, що їх буцімто переслідують, ліквідують їхню "УПГКЦ", якої, правда, навіть не існує у юридичному сенсі, цього гібриду. Цікаво, на який правах вони ще перебувають в Україні, коли монахи відкололися свідомо від Василіянського Чину та Греко-Католицької Церкви, залізши по самі вуха у схизму?

Варто вважати, бо вони дійсно ширять часто неправду і тільки шукають нагоди для паплюження законної влади нашої Церкви та фабрикування дійсності. Таке собі шкідництво та сатанинське місіонерство в контексті великої екскомуніки.

Щодо згаданого м. Чорткова, то сектанти видумали, що буцімто семінаристи, які захищали храм перед прибулими ворожими силами, були у нетверезому стані, що було чути й алкоголь від когось там та інше. Ну як завжди: всі такі-сякі, а от вони просто "взірець" всякої моральності, святості чи праведності на землі. Тільки щоб знайти будь-який привід для наклепництва. Професійні фарисеї та демагоги, що тут скажеш! І як вони в такому бурхливому натовпі ще бачили, хто семінарист, а хто - ні? Якісь крішнаїти привиділися анархістам зі секти Догнала, хоч при захопленні та обороні храму у Чорткові не було ЖОДНОГО КРІШНАЇТА. Дивна річ. Може й чортики також привиділися(під впливом гіпнотично-екстрасенсорних практик), подібно як старому Кайдашеві у "Кайдашевій сім'ї"?..

Наближаючись до певного фінішу, давайте ще розглянемо низку об'єктивних свідчень зі сайту ПравДиво (фіктивних новин) стосовно жахливої пригоди, де не раз, як не дивно, можна побачити різного роду антикатолицькі матеріали, і не лише щодо офіційної УГКЦ. Між іншим, там на сайті у статті Кирилич згадав, що нібито якась ілюзорна пані з Тернополя ділиться ось чим: "...Боляче згадувати, які образи лунали на нашу адресу, адресу правовірних єпископів, священиків та монахинь. І це часто з уст самих семінаристів. Мені очі відкрилися на те, яку формацію священиків готують семінарії УГКЦ”.

Цікаво, про яких "правовірних священиків", крім єпископів-самозванців чи бунтівливих самосвятів іде мова? Може йдеться про тих, що їх "висвятили" нашвидкуруч без елементарного філософсько-богословського вишколу відповідно до церковного канонічного права? "Для тих, що призначаються до священства, студії у вищій семінарії, дотримуючись кан. 345, повинні охоплювати філософські і теологічні курси, які можна проходити або поступово або одночасно ці студії повинні охоплювати принаймні повне шестиріччя так, щоб час, присвячений на філософські предмети, дорівнював повним двом рокам, а час, відведений для теологічних студій – повним чотирьом рокам. Філософсько-теологічні курси мають починатися введенням у Христове таїнство та економію спасіння і закінчуватися показом взаємозв'язку і тісного поєднання всіх предметів з урахуванням порядку чи ієрархії істин католицького вчення" (ККСЦ, Кан.348).

Отож, шановні, актуальні думки з дискусії на сумнівному сайті п.Василя Кирилича:

1.Дмитро
Mon, 15 Nov 2010 11:42:11


Як прикро читати таку неправду. Люди, які себе називають правовірними, як мусульмани вирішили насильно захопити церкву, навіть не будучи не тільки жителями міста Чорткова, а навіть більшість з них не є громадянами України. Розпалюють ненависть серед людей, бажаючи захопити Церкву, не тільки в Чорткові, а й в інших єпархіях. Це не Церква-це сектанти, хоча це для них завелике слово - вони є банда. Вони хрестиком з вервички, затисненим в руці, завдали глибокої фізичної рани молодому хлопцеві, роздерши щоку. Били кастетами, завдали тяжких забійних ран. Тоді скажіть: хто ви, як можна так фальшиво жити? Невже Христос вчить вбивати, проклинати - як ви це робите? Не бажаємо бачити таку злобу в нашому рідному місті! Хіба чинять так християни, коли на кожному кроці обманюють? Тому прошу читайте і слідкуйте за ситуацією на сайті Бучацької Єпархії, якщо бажаєте побачити, що насправді відбувалося, а не та неправда, яка тут написана. А ще краще приїдьте і подивіться.

2. Михайло
Mon, 15 Nov 2010 14:52:33


Хай група Догнала пояснить для чого привезла з собою в Чортків групу бойовиків?!

3. Михайло
Mon, 15 Nov 2010 14:58:36


Група Догнала маніпулює фактами, оскільки жодних документів о. Роман їм не передавав. Це вони тиснули на отця Романа в наслідок чого він помер, а тепер прикриваються його ім'ям і спекулюють його смертю. Релігійна громада є зареєстрована як парафія УГКЦ, і це є не заперечний факт.


4. о. Юрій Козловський
Mon, 15 Nov 2010 15:07:34


Думаю що розмова тут беззмістовна. Марна трата сил та емоцій аналізувати чиїсь враження. Якщо вже аналізувати, то факти. Сайт називається "ПравДИВО" тобто диво правди! А правда в цих ситуаціях дуже глибоко закопана. Церква належить громаді, а не священику, а тут громада не хоче, щоб їхня будова перейшла під контроль неіснуючої (для державного законодавства) структури. Також статут громади цієї Церкви напевно вказує що громада і все її майно підкорене УГКЦ, а не УГКПЦ. Як віруючий член Католицької Церкви не можу підтримати "групу Догнала", тому що знаю що вони були засудженні трибуналом нашої Церкви і потім цей вирок був підтверджений папським трибуналом. Щодо запаху алкоголю з уст семінаристів, також дуже сумніваюся... В таких колотнечах неможливо сказати чим і від кого пахне. Мені правда не сподобалося вставлення на інтернет того моменту, де двоє хлопців побиті. Це непідтверджене звинувачення у насильстві. Якщо вже таке виставляти, то потрібно принаймні запитати на камеру ім'я побитого і хто його побив. Та й взагалі, будьмо людьми і християнами. Утримаймося від звинувачень та нападів.

5.Зеновій
Mon, 15 Nov 2010 22:35:15


Паньство, я думаю що ми живемо у цивілізованому суспільстві, тому такі конфлікти мають вирішуватись суто у площі діючого законодавства України, тому що ми не живемо в Чехії, чи Словачині. А згідно з чинним законодавством власником даного Храму є громада, яка підпорядковується Апостольському Адміністратору Бучацької Єпархії о.Дмитру Григораку. Тому не потрібно вивозити "побожний десант з кастетами", але якщо вважають псевдо-єпископи, що їх права в чому порушенні нехай звертаються до суду. Це і нормально, розумно, відповідально. Це звичайно стосується людей, які відповідають у повноті цього слова за свої вчинки, бо якщо вони є безвідповідальні, то їх потрібно було везти не до Чорткова із Львівщини, але із Львівщини до м.Львова на вул.Кульпарківську, там для них є досить фахові відповідні фахівці і приміщення. Я переконаний, що там ніхто не піддасть сумніву відносно їхньої "архієрейської гідності".

6.Віталій
Mon, 15 Nov 2010 22:44:11


Я є житель м.Чорткова і був очевидцем останніх цікавих подій. Я не бачив п'яного семінариста. Думаю не варто видавати бажане за дійсне, та, як каже українське прислів'я: "Не всі кури одної натури", тому не потрібно судити всіх по собі та "стригти" всіх під свій гребінець.

7.Зеновій
Mon, 15 Nov 2010 23:16:07


Я тільки що подивився офіційний сайт Бучацької Єпархії УГКЦ, там є фрагменти відео про участь "псевдо-єпископів" та їх "братви", мені пригадалось "біле братство" один до одного. Тут хтось писав що дехто був випивший, але по даному відео можна побачити що "підгорецька братва" не то що п'яна, але напевно під впливом якихось психотропних, чи наркотичних речовин перебувала.


8.o. Юрій Козловський
Mon, 15 Nov 2010 23:18:32


Щодо фото. Я викладач Івано-Франківської Теологічної Академії і особисто знаю чи не усіх на першуму фото. Та особа, котру злапали в фото з дивним виразом обличчя, хлопець, котрий алкоголю не вживає. Він має дуже виразну міміку та форми поведінки, але є добрим студентом і дуже активним. Він багато працює з дітьми, в лікарнях і т.д. Щодо "запашку", ще раз кажу, це не суттєве звинувачення. Мене більше інтересує кому це все потрібно? Відповідь сама напрошується. Це все потрібно ворогам Церкви. А хто в наш час і в нашій ситуації ворог Церкви?

9.Віталій
Mon, 15 Nov 2010 23:24:05


Якщо храм Ви будували, то покажіть у суді Свідоцтво на право власності на дану Церкву. А дана Церква у м.Чорткові згідно зі Свідоцтвом та Статутом належить УГКЦ. А те що Ви маєте печатку, це ще нічого не значить. Ви могли її вкрасти, знайти, підробити... Печатку до тижня можна зробити нову, заявивши попередньо до міліції, а статут - зробити нову редакцію, а стару визнати таку що не має юридичної сили.


10.Антон
Mon, 15 Nov 2010 23:34:00


Звернуся до Вероніки!!! Шановна, жодне із цих відео не монтувалося!!! Ви це можете самі побачити!

11.Вірник
Mon, 15 Nov 2010 23:53:20


Я також знаю того хлопця (семінариста УГКЦ) на першому фото з природним виразом обличчя тим більше в такий бурхливий час. Не раз із ним балакав. Якщо так тернополянка така смілива, то де прізвище? Свідчити лживо є відвага, а тут... З рейдерами, всякими зомбі, що нанюхалися кабали, по-доброму важко! Геть сектантів з України-Матері! Тим більше, що їх вожді там нелегали від 2005 року і їх секту не хочуть реєструвати!

12.Mykola
Tue, 16 Nov 2010 00:19:13


Дорогі вірні прихильники підгорецької групи. Хіба ж ви не розумієте, як вас використовують? Порівняйте відео з вашого сайту про маніфестації вашої групи і відео про захоплення Церкви у м. Чортків. Що впадає в очі - на маніфестації приходять жінки, а для "молитви" у м. Чортків приїхали лише чоловіки. Це що таке? Тобто люди, які це все організували, наперед знали, що їм треба. Ось це є дійсно трагедія. Коли людей використовують "в темну". Їх нашпиговують якимись ідеями, що найголовніше - ідеї повинні бути проти когось, чогось, а тоді ці люди як сліпі котята ідуть і розбивають свої лоби, а "єпископи" стоять з боку і приглядаються, чи вже достатньо, чи ще трошки почекаємо. Прикро і гидко, але це певно наша українська натура така. Ми кожному послідному чехові повіримо, тільки щоб своїх спаплюжити. В одному Вероніка права - за все прийде відповідальність.

13.Вірник
Tue, 16 Nov 2010 02:20:54


Та ж ви знову зробили з комара верблюда і роздули брехню по-сектантськи. Які матюки? Чого їх не чути? Хто сестер волочив по землі та копав, де це зафіксовано? Хто з них скидав намітки з голови чи рвав одяг? Хто вас бив? Де хоч трохи є сліди від крові? Ви брехуни вищої марки і диявол ваш батько, покровитель всякої брехні та бунту. Нічого вриватися до католицьких церков зі своїм зомбуванням і провокаціями!!


І під кінець сектантські псевдохаризматичні піснеспіви (без великої духовності) на протестантський мотив та прощання з вовками в овечих шкурах:

1 коментар:

  1. Дуже дивно, що догналівські сектанти обізвали греко-католиків у Чорткові "крішнаїтами" і продовжуть це робити на своїх ресурсах надалі, коли при обороні храму УГКЦ перед хижою вовчою зграєю не було жодного реального крішнаїта!!! Батько брехні, як знаємо, є сатана...

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.