Google Website Translator Gadget

пʼятницю, 26 листопада 2010 р.

Самозвана секта "УПГКЦ" має на меті цілковиту руйнацію УГКЦ

"Зречення Підгірець насправді означає зректися Ісуса - свого Спасителя, повернутися серцем до поганства, і так піддатися під владу духа смерті..." (Брехня агресивної секти Тонека-Догнала).

Будь-яка секта вважає тільки себе богообраною і часто останньою інстанцією правди. Критика секти, якихось неадекватних дій її лідерів, категорично не сприймається та відкидається. Однією з характерних ознак сектанства є те, що певну релiгiйну громаду очолює харизматичний лiдер, який вважає, що зумів отримати вiд надприро­дної Сили (Бога) нове найунiкальніше "об'явлення" і при тому по­кликаний виконувати своєрідну роль нового "месiї". Якщо ж хтось не хоче розділяти його "унікальних" поглядів, то він дуже помиляється та слідує в цій "апостазії" за дияволом, буде в пеклі. Тому багато нині чуємо у світі про прерізне сектантство, адже є просто безмірною на землі кількість різноманітних вишуканих сектантських спільнот чи культів.

Варто, безперечно, в дочасному житті завжди стерегтися, особливо нашим католицьким вірним, також нової кабалістично-окультної секти, що вперто маскується під УГКЦ у своїй схизматичній "правовірності" та магічних "реколекціях", на котрих всього-на-всього промивають хитро по-сектантськи мозок, зомбують разом із гіпнотичними практиками. Мова, отже, йде знову тепер про ще одних лжепророків, догналівців чи "УПГКЦ", що є явним проектом КДБ, ворогів Христової Церкви. "Багато бо лжепророків прийшло на світ" (1 Ів. 4, 1).

Відоме теж свідчення від начебто регіонала з Донецька, що свого часу "Догнал і його команда хотіли перейти в Московський патріархат, але Кирило і його команда доручив їм так працювати. Так від них більше користі..." (Регіонал. Донецьк). Це було поміщено як коментар раніше тут. Все може бути. Відома їх неабияка симпатія у злобному критиканстві ієрархії УГКЦ до теперішнього патріярха РПЦ через окремі прилюдні оди-послання, як і до В. Януковича. Як кажуть, від культу догналізму до лікарні лише один малий крок...

Аж тепер стає знаною річчю, що в Україні спецслужбами іноземних держав створюється немовби "паралельна УГКЦ", що величає себе на диво тверезомислячим у парадоксальний спосіб "УПГКЦ". Цей агресивний культ незаконно вимагає державної реєстрації і піариться вже як може, заявляючи лукаво про свою приналежність до греко-католицизму.

Як відомо, в інтернеті вже тривалий час навіть є так звана база даних колишніх таємних співпрацівників служб безпеки Чехії, серед котрих, між іншим, фігурують нині у публічний спосіб дані про Антоніна (Іллю) Догнала під кличкою або кодовим ім'ям "Тонек", який вважається лідером цієї езотеричної секти. Відома річ, що 4 жовтня 1991 у Чеській Республіці прийнято "Закон про люстрацію", котрий, отже, ухвалив тамтешній парламент. І от з цієї причини оприлюднили таємні списки, що були чинними в комуністичній добі. На п’ять років від роботи в державному апараті було відсторонено кадрових працівників і теж різних таємних агентів спецслужб. Так само і співробітників так званого партійного апарату комуністичної партії, що керували безпекою держави на політичному рівні. Загальна кількість осіб - 140 тис. Що цікаво, на згаданому сайті гуру Антонін Догнал там також представлений як такий, що мав неабиякі контакти із російськими та чехословацькими спецслужбами. Про цей кричущий факт також згадує колишній дисидент, вірний УГКЦ, п. Іван Гель у своїй статті про шовіністичну секту догналівців "Квартет самозванців".

Протикатолицька й антиукраїнська група Догнала знову традиційно не погоджується та заявляє, що це ще одна видумка... Ну, як і переважно. Звичайно, ця правда їм тепер дуже-дуже невигідна. Пише дехто від них, що та інформація вже "застара й немодна", тому що нібито на запит аж самого "владики" Іллі теперішня влада Чехії надіслала спростування... Вони вже оприлюднили начебто "спростування", що А. Догнал цілком не причетний до тих дій, та це схоже більше на документ фіктивний, а не правдивий, бо ж є база даних у мережі. Через те, що часто зводять ниці наклепи та дезінформують християнський світ, що вже виглядає на патологію, то нема до них справедливо великої довіри. І навіть те, що починають вказувати на якогось можливого однофамільця їх лідера, іншого Догнала, порівнюючи цю ситуацію із повним тезкою Глави УГКЦ, ще одним Любомиром Гузаром, що був масоном (родом із України, потім жив у Франції), не переконує... Вважаю, що це просто не для порівняння, бо дійсність є така, що дані про особу, наприклад, дата народження, зі згаданого вище сайту, де Антонін Догнал фігурує як причетний до секретної агентури, цілковито збігаються!!! Зацікавлені особи питалися про те василіян і це підтвердилось. Це дійсно та сама особа! Не йдеться тільки про "однофамільця", адже світське ім'я Антонін те саме, прізвище, дата народження...

Що ще треба для доказу? Якщо все так чисто, то чому нема дати його народження в життєписі А. Догнала на їхньому єретичному (антикатолицькому) та суціль брехливому сайті всілякими мовами "Чотири слова з України"? Там він представлений мало не мученик, якого тривало переслідувало в минулому комуністичне КДБ... Так і здається, що чогось ще бракує для цілісності інформаційної картини, що не все ще чисто. Між іншим, недавно один їх відомий палкий прибічник порадив мені в цьому контексті не поширювати дезінформації та пильнувати за розвитком подій, не повторюючи "старого й спростованого". Особисто незнайомий із якимось серйозним спростуванням, що й старався довести. Висновок із цього: А. Догнал - це колишній співпрацівник кагебістів, якщо таким ще таємно не залишився, адже діла виявляють людину. Як засвідчує історична минулість, КДБ вже не раз проникало у церковні сфери, ведучи зокрема боротьбу проти УГКЦ, Ватикана тощо. Група Догнала (Тонека) насправді має більше на меті не боротьбу за "чистоту віри та обряду", подолання надуманих "єресей" Глави УГКЦ, бо в них самих їх аж понад міру вже, судячи по їх писаннях (факт єресі в Католицькій Церкві має право ще встановлювати авторитетно та остаточно Рим, а не якісь самозванці), - їм ідеться про замасковане нищення Греко-Католицької Церкви як такої через добре продуману кагебістську методику. І це ж добре видно в наші тривожні часи...

Ось яка є правда про "правовірність" та єретичність догналізму. Що вони є москофіли та керовані Москвою-видно також із натяку ось у цій російськомовній статті. Як кажуть в українському народі, на злодієві горить шапка.... У ролі заколотників адепти секти Догнала наважуються провокувати мирне населення на конфлікти та насильство. Як бачимо, УГКЦ переслідується й надалі, зокрема через заблуканих синів і дочок, що лиють відрами бруд на святе через фальшиві різномовні ЗМІ, шляхом брудних технологій, чорної брехні, фальсифікацій, напівправди та антицерковно-державних законів. Взагалі-то нечистий (спокусник) дуже любить мавпувати речі з релігійної сфери, тому й маємо вже несподівано якийсь "правовірний синод", паралельні церковні структури, лжехіротонії, "висвячення" для секти задля кількості нових священиків проти канонічного права Католицької Церкви (ККСЦ) та без пройденої священичої формації чи навчання; маскування під християнство, видання себе за найправильніших та безпомильних католиків, ширення лжевчень тощо. «Підгорецькі отці» не тільки не єпископи, але й не монахи-факт відомий у Церкві.



Макс КМІТЛИВИЙ

1 коментар:

  1. Група Догнала сама розпалює конфлікти на релігійній ниві, вносить роздор і сум'яття в життя вірних УГКЦ, а потім репетує про якусь "дискримінацію" та "утиски". Слава Богу, що агресивній і неотесаній секті дається всіма можливими шляхами гідну відсіч!

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.