Google Website Translator Gadget

пʼятницю, 4 червня 2010 р.

Особливості віровчення та практики (догналівців)

1. Віровчення "підгорецьких отців" де в чому відрізняється від віровчення традиційних напрямків християнства. Зокрема у вченні і практиці цього угруповання є "прийняття Богородиці до своєї особистості". Згідно з православною, католицькою, а тим більше протестантською доктриною таке відношення до Богородиці є відходом від традиційного християнського тринітарного монотеїзму, тобто ідолопоклоництвом. Іншим моментом відходу від віровчення Католицької Церкви є вченнями про те що Канонічне Право Католицької Церкви є незобов'язуючим для католиків, заперечення того що людина спасається приналежністю до Католицької Церкви і виконанням Її вчення. Ще однією особливістю віровчення цього угруповання є "боротьба" проти ІКТ (історико-критичної теології). При цьому варто зауважити що такого поняття, як ІКТ в католицькій теології просто на просто не існує. Відходом від вчення католицизму є також практика анатем (анафем), які лідери угруповання проголошують проти усіх хто не згідний з їхнім віровченням - кардиналів, єпископів, священиків, мирян. Також залишається нерозв'язаним питання про дійсніть єпископської хіротонії Іллі Антоніна Догнала, Самуїла Роберта Обергавзера, Методія Роберта Шпіржіка, Маркіяна Василя Гітюка.

2. Лідери та члени цього руху користуються практиками, які не завжди є сумісні з традиційним християнським вченням. З точки зору християнства практика повторення Божих Імен у гебрейському оригіналі з розтягуванням голосних, які належать до цих гебрейських слів, є каббалізмом, та як така є несприйнятлива. Також і поза у молитві, при якій практикується така практика - руки підняті до гори, голова закинута на зад - призводить до зменшення надходження кисню до мозку та входження у змінений стан свідомості, який нагадує гіпнотичний транс, є небезпечною для психічного здоров'я. Ворожіння за допомогою Біблії, вервиці чи підкидання монеток Католицькою Церквою розцінюється як забобон, або окультизм.

3. "Підгорецькі отці" часто у своїх офіційних листах послуговуються не завжди достовірною інформацією. Так, наприклад, на самому початку свого відходу від Католицької Церкви синод угруповання видав декрети про призначення на керівні посади людей, які не мали жодного відношення до цього угруповання. Іншим кричущим фактом є те що з віросповідних міркувань лідери угруповання забороняють своїм послідовникам користуватися виробами фірми "Проктор енд Ґембл", хоча самі користуються виробами цієї фірми. Також угруповання звинувачує Главу УГКЦ у єресях, хоча з точки зору католицького віровчення висловлювання кардинала Любомира Гузара не є такими. Недавні звинувачення "підгорецьких отців" на адресу Апостольського адміністратора Бучацької єпархії УГКЦ Дмитра Григорака також виявились безпідставними.Дехто в керівництві УГКЦ, як наприклад владика Йосип Мілян, уже відкритим текстом заявляють про деструктивний та небезпечний характер нового релігійного угруповання, порівнюючи його зі сумнозвісним "Білим братством".


Первісне джерело об'єктивної інформації http://uk.wikipedia.org

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.