Google Website Translator Gadget

неділю, 26 грудня 2010 р.

ІНФОРМАЦІЙНА КАМПАНІЯ «ПІДГОРЕЦЬКИХ» НЕ ВЩУХАЄ…


У львівських храмах УГКЦ автор помітив буклети із застереженнями щодо активної діяльності догналітів. Після того, як на РІСУ була проведена веб-конференція з о. Віталієм Дуткевичем, ЧСВВ, який відповів на чисельні питання про групу Догнала та її руйнівний вплив на Церкву та суспільство, а також коли окремі особи дали свідчення на веб-порталі про їх сектантські методи роботи з людьми, з’явилася відповідна реакція на цю інформацію в «писаннях» підгорецьких cамозванців. Не буду цитувати окремі місця, бо це потребує більше часу і не вартує уваги читачів, щоб не зіпсувати їм святковий настрій черговими бздурами. Акцентую на тому, що всі аргументи вкотре зводяться до наступного: провід УГКЦ, на переконання, «правовірних» псевдоєпископів є «єретичним». І знову невтомні «епістолярники» з Чехії та України вхопилися за цитати з книги А. Аржаковського з книги «Бесіди з Блаженнішим…», які вони вважають основою для звинувачень в єресях, хоча підстав для цього не існує. Хіба постійне повторювання одних й тих самих речей не є ознакою здорового глузду? Чи все-таки наголос на цьому свідчить, що вони не спроможні запропонувати більш дієві аргументи на свою користь? Питань напрошується в зв’язку із змістом послань немало…
Наша пильність у боротьбі з цим розкольницьким лихом не повинна вщухати. На рівні мирян ми мали б з обережністю ставитися до інформацій про проведення реколекцій, бо, як засвідчили питання на веб-конференції з о. Віталієм, саме ці духовні заходи є пасткою для тих, хто мало обізнаний з проблематикою підгорецького явища. Знаю немало практикуючих греко-католиків, для яких інформація про групу Догнала є обмеженою і люди взагалі мало орієнтуються, які різноманітні методи впливу використовують самосвяти.

Молімося в часі посту за єдність наших родин, щоб їх не руйнували новітні псевдоцеркви! В церковній єдності сила народу ще більша!

Обсервуючи сьогодення (Блог Ігоря Скленара)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.