Google Website Translator Gadget

неділю, 26 грудня 2010 р.

Єрархія УГКЦ застерігає вірних від впливу «секти Догнала» — «ворога Церкви й народу»


У неділю у всіх греко-католицьких храмах священики звернулися до вірних від імені Глави УГКЦ Патріарха Любомира з пересторогою щодо активізації діяльності так званої «групи Догнала», або ж «угрупування підгорецьких псевдомонахів». У зверненні Предстоятель УГКЦ закликав вірних «згуртуватися довкола законних пастирів» та не дати ворогу посіяти у своїх душах ненависть і злобу». Патріарх Любомир пояснив вірним, наскільки для їх душ згубним є вплив цієї секти, яка є явним агресивним противником, ворогом «нашої Церкви і народу».

Глава УГКЦ вкотре наголосив, що особи, що утворили цю секту, — Антонін (Ілля) Догнал, Роберт (Самуїл) Обергаусер, Ричард (Методій) Шпіржік та Василь (Маркіян) Гітюк — «не є ані католицькими священиками, ані монахами, і через твердосерду нерозкаяність за свої злочини супроти Церкви і віри знаходяться під Великою екскомунікою, потвердженою Римським Апостольським Престолом».

У зверненні Патріарх Любомир просить вірних «докладно перевіряти» незнаних їм пастирів. «Кожний законний священик має посвідчення свого єпископа, а кожний католицький єпископ вписаний в Каталог, який видає Апостольська Столиця і який називається Annuario Pontificio», — йдеться у зверненні.

У документі наводяться лише деякі з «діянь» вище вказаної секти:

– єретичне відкидання авторитету Церкви;

– проклинання усіх, хто не згідний з ними;

– окультно-каббалістичне розтягування єврейських слів, яке видається за правдиву форму молитви;

– богохульне обожнення Пресвятої Богородиці;

– святотатське гадання на зернятках вервиці

– поламані людські долі, розбиті сім’ї;

– розбійницька спроба захоплення греко-католицького храму в Чорткові, побиті студенти Дяківської академії в Чорткові тощо…


Як йдеться у роз’ясненні Львівської архиєпархії УГКЦ, віровчення догналівців не є католицьким, ані навіть християнським. Творці секти закликають на 6 років припинити відправи Літургій по всій Церкві у світі. А замість Служб Божих пропонують так звані реколекції, «що є зомбуванням людей». «Отже, через догналівців діє дух антихриста», — наголошується у роз’ясненні Львівської архиєпархії УГКЦ. Тут також вміщено попередження про те, що «усі, хто підтримує їх діяльність, є також у небезпеці відділити себе від Католицької Церкви.

У роз’ясненні подано характеристику кожного з колишніх монахів, засновників секти, які самопроголосили себе єпископами. Зокрема до відома вірних доводиться, що головний провідник і лідер секти — «давній агент таємних комуністичних спецслужб на псевдо Тонек із номерним знаком 23064».

У зв’язку з активізацією діяльності догналівців єрархія УГКЦ просить вірних “не піддаватися на провокації, не користуватися «послугами» цих людей, щоб не стати жертвою духовного та психологічного насилля, остерігати від пасток секти близьких та рідних».

Патріарх Любомир також закликав усіх до молитви, щоб Господь захистив «стадо Христове від хижих вовків, а вже звабленим душам дарував ласку навернення і примирення».

Джерело: http://risu.org.ua

1 коментар:

  1. Секта Догнала підробила раніш "документ" нібито А. Догнал не мав узагалі ніякого відношення в минулому до співпраці з КДБ, та то чергова сектантська "гнила відмазка". Дані, що це чітко засвідчують, як бачимо, є доступні тепер для всіх у мережі. Фальшивки не допоможуть відбілити лідера кабалістичного культу!

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.