Google Website Translator Gadget

середу, 1 грудня 2010 р.

Врятувати УГКЦ і Україну!


На сторінках антисектантського блогу розміщена стаття «Врятувати Василя Кирилича» відомого журналіста Анатолія Власюка .

У ній автор, зокрема, зазначає: "Наш колега журналіст Василь Кирилич важко хворий. Ні, зі здоров’ям у нього, на щастя, все гаразд. Мова йде про душевну недугу, назва якій - сектанство. З недавніх пір Василь Кирилич увірував у так звану догналівську єресь, яка паплюжить Українську Греко-Католицьку Церкву. Вмілі пастирі зазомбували його, і нема на те ради. Втім, сам Василь вважає, що це ми невиліковно хворі."

Попри певну стурбованість долею Василя Кирилича, у мене більше занепокоєння викликає доля УГКЦ та України, у зв‘язку із загрозою, яка йде з різних джерел, у тому числі , в певній, нехай, незначній мірі, зі сторони секти Догнала.

Василь вважає, що він і музикант, і поет, і видавець, і журналіст, тому раду собі у житті давав і надалі дасть. Уся його "релігійна діяльність" - це якраз і чергова потуга - дати раду собі і дітям, тобто дочці Оксані, яка перебуває в монастирі у Брюховичах. В разі організації на базі сьогоднішньої секти нової офіційної, харизматичної, привабливої церкви на чолі із Догналом, Василь, який так сильно прислужився секті, що на сьогодні він, чи не єдиний, хто публічно та відкрито захищає секту, мав би підставу розраховувати на той чи іншій статус у ній, як для себе, так і для Оксани, із усіма наслідками морального та матеріального характеру.

Але, як тільки він переконається, що з того нічого не буде - сам відійде і дочку забере з монастиря. Тепер це легко буде зробити, бо колись це йому не вдалося - дочка щиро хотіла служити Господу. Але ті первинні, щирі і наївні мотиви, що заставили її туди піти, дискредитовані. Замість того, щоб молитися Богу, її час до часу "кидають під танки", вимушуючи ходити по містах з вигуками проти геїв, бити священників у Чорткові та Дрогобичі.

Попри власну значимість для себе, своїх рідних та близьких, будь-яка людина є скороминучою у цьому житі та незначною у порівнянні із УГКЦ та Україною, які піддаються великим нападкам з різних сторін, у тому числі зі сторони секти під керівництвом агента КДБ Догнала (кличка Тонек).

Як видно із російськомовної версії їхнього сайту, різних листів до Президента Росії та Держдуми Росії , там йдеться про такі речі як "Объединение православных и католиков" , "Создание Восточной Соединенной Европы (ВСЕ) ", "Предложение к созданию Украинской Народной Партии (УНП)".

Тобто секта не зациклюється тільки на боротьбі проти УГКЦ. Перед нею стоять і політичні завдання - ліквідація державності України через включення її до "ВСЕ" , ліквідація українського Греко - католицизму шляхом злиття з Руским Православієм, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі, інші деструктивні дії.

Тому більше занепокоєння ніж приватне життя сектанта, його фобії та психічний стан, викликає антикатолицька, антиукраїнська та антидержавна діяльність секти Догнала УПГКЦ, яку треба якнайшвидше присікти , не давши їй пустити коріння.

Р. Пилипів, адвокат м. Дрогобич

Джерело публікації: http://www.facebook.com

1 коментар:

  1. Щодо згаданого в замітці п. Василя із Дрогобича, то як уже стало відомо, у захисті догналівського хворобливого культу у ЗМІ, не йдучи на жодні компроміси, паплюжить назагал духовенство УГКЦ (знане йому та незнане), її авторитетне у суспільстві керівництво, діючи не по-християнськи. Теж полюбляє в обороні секти Догнала (Тонека) по різних форумах чи в коментарях до окремих статей так само писати під всякими псевдонімами (як чоловічими, так і жіночими), що може виглядати, що таких сумнівних "апологетів" є немало...

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.