Google Website Translator Gadget

суботу, 11 грудня 2010 р.

Відлуння остороги


Через непорозуміння, де згадувалися отці-домініканці, Апостольський Адміністратор Бучацької єпархії о. Дмитро Григорак ЧСВВ 16 листопада 2009 р. написав офіційного листа Генеральному Вікарію отців-домініканців в Росії та Україні о. Мачею Русецькому. Публікуємо текст листа.
"Слава Ісусу Христу! У зв’язку з деяким непорозумінням, яке стало мені відомим, маю честь Вас повідомити, що отці-домініканці, як і рівно ж і всі інші священики Римо-Католицької Церкви, які служать на території Бучацької єпархії (територія частково співпадає з Львівською архідієцезією РКЦ в Україні – прим. ред.), жодних зв’язків, чи, тим більше, якоїсь співпраці з сектантами "Групи Догнала" (так звані "Підгорецькі отці") ніколи не мали.

Натомість, користуючись нагодою, хочу подякувати Вам за дуже гарну співпрацю і братні відносини отців-домініканців з греко-католиками в м. Чорткові і Бучацькій Єпархії в цілому.

Хай щедрий Господь благословить Чин Отців Домініканців і нагородить всіма дарами, необхідними для праці на благо Католицької Церкви".

Пояснення:

29 вересня 2008 р. Блаженніший Любомир Гузар, Голова Української Греко-Католицької Церкви, поширив серед всіх душпастирів,представників монашества та вірних УГКЦ Осторогу щодо чотирьох священиків – Іллі Догнала, Методія Шпіржіка, Маркіяна Гітюка і Р. Обергаузера – угрупування колишніх василіан, які діють в селищі Підгірці на Львівщині. Ці особи масово розсилають листи духовенству і мирянам в Україні й поза її межами, в яких, нібито бажаючи допомогти Церкві, поширюють замішання та неспокій, свідчачи цим, що їхні наміри не є від Бога.

Церква ствердила офіційне виключення І. Догнала, М. Шпіржіка, М. Гітюка і Р. Обергаузера із свого членства, наклавши на них кару великої екскомуніки (відлучення). На підставі вироків компетентних церковних судів вони перестали бути членами Католицької Церкви і не сміють виконувати ані священицького, ані вчительського, ані будь-якого іншого церковного уряду. Члени Церкви не повинні з ними в будь-який спосіб спілкуватися, тобто брати участь в їхніх нелегальних священнодійствах чи інших заходах.

http://www.dominic.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.