Google Website Translator Gadget

вівторок, 7 грудня 2010 р.

Молодь УГКЦ в обороні групи Догнала, колишній лист

Копія листа для Протоархимандрита
Василя Ковбича

Слава Ісусу Христу!

5 вересня 2004 р.

Його Блаженству,
Патріархові та Кардиналові Любомирові
Главі Української Греко-Католицької Церкви

молодь УГКЦ, яка брала участь
у реколекціях та молитовних зустрічах
отців Василіян Підгорецького монастиря



Відкритий лист
Ваше Блаженство!

Ми просимо Вас про зустріч з Вами, щоб розповісти про отців Підгорецького монастиря і їхнє служіння.
Ми, молодь УКГЦ, яка побувала на реколекціях отців Василіян у Підгорецькому монастирі, свідчимо про ті надзвичайні зміни у нашому духовному і світському житті, як наслідок реколекційних наук.

Апелюючи до нашого позитивного досвіду реколекцій згадуємо слова Христа: «За їхніми плодами, отже, пізнаєте їх» (Мт. 7, 20). Більшість із нас почали щоденно відвідувати Святу Літургію та приймати Святі Тайни тоді як до реколекцій ми вважали достатнім відвідування лише недільних Богослужінь та декілька разів на рік приступати до сповіді та Святого Причастя. Для декого з нас Літургія була обов’язком, формальністю, а іноді й тягарем через наше тодішнє поверхове сприйняття Божого Слова. Окрім того ми почали цікавитись життям наших парафій та брати у ньому активну участь: прощі (до Унева, Крехова), хресні дороги, молитовні зустрічі.

Також видимі позитивні зміни відбулись у нашому світському житті. Насамперед, зміцніли наші родини, ми почали легше знаходити порозуміння з батьками та рідними, що є важливим для сучасної молоді. Ми почали цікавитись життям своїх близьких, друзів, знаходити час на бесіду, на розраду. Ми більше не боїмось визнавати себе християнами та говорити про Бога публічно, кожен на своєму місці. Чи не найважливішим здобутком є те, що почали знаходити час на молитву. Ті кілька вечірніх годин, які ми колись присвячували перегляду пустих телепередач, ми тепер присвячуємо молитві, особистій та в родинному колі. Також змінилась сама наша молитва, яка не є більше механічною та обтяжливою, а стала живою та радісною розмовою з Богом. Ми із здивуванням зауважили як швидко і непомітно тепер збігає для нас час щоденної годинної молитви, потребу якої відчуваємо все більше.

І ще одна надзвичайно важлива проблема, яку піднімають отці Підгорецького монастиря. Мова йде про гріхи проти першої Божої заповіді, а саме про окультизм та забобони, екстрасенсів та лікування білою магією, фальшиві духовні неопоганські течії (крішнаїзм, східні бойові мистецтва, рунвіра та ін.), фінансові та релігійні секти (мормони, свідки єгови та ін.), які руйнують духовність цілого народу, і особливо молоді.

Також багато уваги отці приділяють поясненню таких надзвичайно актуальних для нас, молодих, питань щодо дошлюбної чистоти, абортів, гомосексуалізму, наркоманії, алкоголізму та інших гріхів. Науки отців завжди опираються на Святе Письмо, на вчення отців Церкви та на енцикліки Папи Івана Павла ІІ щодо сучасних неопоганських течій та сект.

Виходячи з нашого позитивного досвіду та добрих духовних перемін, ми схвильовані непорозуміннями навколо оцінки місійної діяльності отців Підгорецького монастиря.
Адже, бачачи нашу переміну і чуючи наші свідчення, навіть далекі від Церкви люди навертаються, прагнуть молитви, йдуть до Церкви, і хочуть більше і глибше пізнати Бога.

Кожен день у нашій щоденній молитві «Отче наш» ми просимо Господа:
«Нехай буде воля твоя як на небі, так і на землі...», ми просимо про Божу Волю у нашому щоденному житті. Отож, просимо Вас підійти до цього питання, розуміючи всю важливість цієї справи для духовного зростання української християнської молоді.

І тому, як діти просимо Вас, допомогти отцям з Підгорецького монастиря і оборонити їх. Ми маємо до Вас велике довір’я, тому що знаємо Вас як людину молитви і яка не боїться захищати правду та справедливість. Ми переживаємо за майбутню долю нашої Церкви і тому боїмося, щоб історія не засудила нас за мовчання.

Ваші діти у Христі,

1. Заневич Наталія, працівниця Українського Католицького Університету (УКУ)
2. Кульчицька Ірина, студентка УКУ, тел. 222-88-68
3. Германюк Михайло, студент Львівського медуніверситету, тел. 76-42-87
4. Зятик Людмила, студентка Львівської комерційної академії, моб.т. 80503718902
5. Чолач Марія, студентка Європейського університету, тел. 222-68-26
6. Борковська Надія, студентка Львівського університету бізнесу і права.
7. Спрягайло Олена, студентка Дрогобицького педінституту
8. Кордіяка Оксана, працівник пекарні «Анаїс», тел.291-35-73
9. Маїк Марія, лікар-педіатр МДКЛ, тел. 74-53-78
10.Шваєвська Оксана, вчитель укр. мови та літератури СШ № 8, тел. 296-91-86

1 коментар:

  1. 1. На початку дійсно все виглядало пречудово, деструктивна кабалістична секта тільки зароджувалася, свого брудного лиця ще повністю не виявляла... Аж потім гостре шило вилізло цілком з мішка, і з-під овечих шкір показалися світові хвости. Якби вовки не одягали на себе овечі шкури, рано чи пізно все одно щось появиться на зовні.

    2. Злі наміри, отже, були прихованими. Як можуть боротися з різними окультними практиками люди, що самі цим тайкома займаються і навіть пройшли раніше курси екстрасенсорики? Гріх лицемірства і нонсенс.

    3. Замість боротися з традиційним гріхом, вожді догналізму почали воювати чомусь з УГКЦ, офіційною католицькою владою шляхом наклепництва, фабрикування різних справ, захоплення чужих храмів, прокльонів тощо, що свідчить, що ця секта диявольського походження, де темрява замаскувалася у хитрий спосіб під світло, щоб ще більше християнських душ покотилося до пекельної безодні!

    4. На офіційному рівні за різні прогрішення та злочинну негідну поведінку "підгорецькі протестанти" тепер не мають жодного відношення до Василіянського Чину чи знаного монастиря у с. Підгірці. Продовжують, звичайно, бути в ролі самозванців та баламутити ще більше Божий люд.

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.