Google Website Translator Gadget

суботу, 13 листопада 2010 р.

Пересторога від єпископів Словаччини

Догналізм шириться по Європі! Словацькі єпископи попереджають віруючих щодо діяльності небезпечної секти

Словацькі єпископи застерігають вірних від контактів з 4 священиками, які закидають єпископатові єресь, а також домагаються посмертного відлучення від Церкви Івана Павла II.

Єпископат Словаччини видав 18 січня офіційну заяву, в якій заборонив вірним користуватися з духовного служіння 3 екскомунікованих священиків і 1 диякона. Священики Станіслав Ціґанек, Мартін Хлебек і Мартін Ярабіца а також диякон Петер Мазур були суспендовані, однак не припинили священичої і дияконської діяльності. Безповоротно стягнули на себе відлучення від Церкви, виказуючи непокору єпископам і виголошуючи тези, незгідні з наукою Католицької Церкви .

Справа контроверсійних священиків набула широкою розголосу в словацьких медіа. Все почалося з листа священиків і диякона, направленого до єпископату Словаччини. „Отці-єпископи, якщо ви не сповідуватимете християнської віри і не відречетеся від духу єресі, ви не будете вже єпископами! Ви будете відступниками, які зреклися свого Господа і самі себе викинули з Церкви" - писали в листі. Священики закинули єпископам, що вони недостатньо протестували проти помилок і богохульств в Церкві, які, на їх думку , поширював, між іншими, і Іван Павло II і домагалися його посмертного відлучення від Церкви.

Крім зауважень священики не відкликали своїх вимог, чим зрадили обітницю послуху єпископам, яку давали під час прийняття таїнства Священства і рукоположення в диякони.

Укладені в листі незгідні з наукою Католицької Церкви твердження, які, незважаючи на зауваження, не були відкликані, дозволили єпископам констатувати, що ці священики самі виключили себе із спільноти Церкви.

Архиєпископ братиславський, Станіслав Зволенскі 19 січня на католицькому телебаченні Lux висловив співчуття з приводу цього. За його словами, священики не відзначалися під час семінарської формації і ніщо не вказувало на те, що через кілька місяців після отримання свячень вони створять такий інцидент. Єрарх має надію, що нинішня криза приведе до очищення Церкви.

http://christusimperat.org


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.