Google Website Translator Gadget

четвер, 4 листопада 2010 р.

Громадська організація «Голос Господній» підтримує відлучених від Церкви підгорецьких монахів

Нещодавно в м. Дрогобичі група мирян УГКЦ створила ГО "Голос Господній" і почала видавати однойменний інформаційний бюлетень. Як свідчить аналіз тематики цього бюлетеня, члени цієї громадської організації поділяють та озвучують погляди відлучених від Церкви підгорецьких монахів.

За їх власним свідченням, члени «Голосу Господнього» регулярно впродовж кількох років відвідують реколекції вищезгаданих монахів, моляться в малих групах за схемою розробленою в Підгірцях, під час яких "приймають живого Ісуса" і "хрестяться Святим Духом".

Окрім харизматичних молитовних практик, вони повторюють на сторінках бюлетеня погляди підгорецьких монахів стосовно стану УГКЦ (див. Додаток до прес-релізу). Зокрема члени "Голосу Господнього" озвучують наступні твердження екскомунікованих монахів:

- критикують Блаженнішого Любомира Гузара, главу УГКЦ і патріарший устрій УГКЦ;
- звинувачують у "православізації" УГКЦ;
- звинувачують в корупції семінарії;

Члени "Голосу Господнього" визнають єпископські свячення підгорецьких монахів, не признають відлучення їх від Церкви та підтримують створення паралельної церковної структури.

7 жовтня 2008 року Апостольська Сигнатура потвердила факт накладення Апеляційним трибуналом УГКЦ другого ступеня великої екскомуніки, тобто повного відлучення від Церкви підгорецьких монахів Іллі Догнала, Методія Шпіржіка, Маркіяна Гітюка та Самуїла Обергаусера: "Розглянувши ваші звернення до Святішого Отця та Верховно-Архиєпископського Трибуналу, додані до вашого листа, ця Апостольська Сигнатура не знаходить жодних причин для того, щоб також втручатися у цю справу". Отож найвищий церковний суд відхилив апеляцію підгорецьких отців і залишив в силі рішення суду УГКЦ другого ступеня. Рішення Апостольської Сигнатури остаточне і оскарженню не підлягає.

Згідно з твердженням найвищого церковного суду, підгорецькі монахи більше не належать до Католицької Церкви. Це також означає, що Католицьку Церкву залишають усі ті, хто підтримує погляди цих осіб та зв’язки з ними. З огляду на це по-пастирськи звертаємось до членів громадської організації "Голос Господній" вчасно усвідомити небезпеку втрати спасіння душі, позаяк "поза Церквою немає спасіння" (св. Кипріян Карфагенський, Про єдність Церкви).


о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії



САЙТ САМБІРСЬКО-ДРОГОБИЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.