Google Website Translator Gadget

четвер, 18 листопада 2010 р.

Вовки в овечих шкурах – напад на церкву в Чорткові


Не хрест на грудях,

а кастет на руці;

Не в віра в серці,

а гіпноз у голові.



7 листопада, після смерті о. Романа Шелепка, пароха церкви Преображення Гоподнього Бучацької Єпархії УГКЦ (м. Чортків Тернопільської області) група Догнала (Догнал, Шпіржік, Гітюк та іже з ними), зробили спробу насильно і незаконно захопити цей храм та ввести в блуд і оману парафіян.

За словами догналівців («підгорецьких отців»), вони допомагали при будівництві церкви, а отже, за їхньою логікою, мають право на її власність. Обурені такими неправдивими закидами, парафіяни засвідчили, що кошти, за які був збудований храм, були зібрані з їхньої громади, а не були пожертвувані догналівцями.

Варто зазначити, що секта догналівців вживає всіх можливих підступних методів, щоб заволодіти довірою людей похилого віку, а згодом і їхнім майном. Так, в м.Чорткові, догналівці намагалися поселитися, ніби на декілька днів, в однієї гостинної пані, а потім стверджували, що є у неї «приписані». Інформацію про приписку спростував працівник правоохоронних органів на основі записів у будинковій книзі, після чого догналівці були змушені покинути даний будинок. Проте догналівці не зважали на вимоги міліції і продовжували, беззаконні дії вже на дорозі біля будинку. В очевидців подій склалося враження, що ця група очікувала вказівок відносно подальших дій, оскільки перебувала на постійному телефонному зв’язку з невідомими особами.

Недільного дня 14 листопада, парафіяни храму Преображення зійшлися на Божественну Літургію. Під час літургії до стада вірних спробували вдертися «вовки-догналівці», проте вірні УГКЦ з парафій м. Чорткова та навколишніх сіл не допустили цього перегородивши собою їм дорогу до храму. Побачивши, що їхні намагання є даремними вони вирішили «служити літургію» посеред дороги на столику. Громада не допустила здійснення святотатської відправи (адже вони не є ні священиками, а тим паче не є єпископами, як вони про себе заявляють).

Свідченням «високої духовності і побожності» догналівців стало побиття членами їхнього угрупування двох вірних УГКЦ. Які ж то треба було мати «добрі наміри», щоб привезти з собою кастети?

Не допомогло і особисте прохання мера міста Чортків про припинення роздору, «догналівці» продовжували свої акції. За хлопком в долоні Шпіржика, вся шайка впала на коліна і почала «молитися». Такий самий жест – хлопок в долоні, був і командою зайти в автобус, коли у полі зору з'явився спецпідрозділ "Беркут". У присутніх складалося враження, що люди, які приїхали, є одержимі або під гіпнозом, оскільки їхньою поведінкою керуєють за допомогою умовних знаків (у даному випадку - хлопком у долоні). Це підтверджує і знайомий нам спеціаліст із психології, який висловив думку, що керування цією масою людей швидше відбувалося за допомогою гіпнотичних засобів. Є парадоксальна схожість між сектою догналівців і Білим братством (загальний психоз; ритуали, що висушують мозок, впливають на свідомість і розум адептів; неадекватний стан адептів). Ці ж симптоми можемо спостерігати і в прибічників догналівців, варто лише приглянутися.

Отож, громада з місто Чорткова вберегла свій храм і не пустила в своє стадо вовків, переодягнених в овечі шкури. Не забуваймо, диявол – батько брехні, - не спить, і завтра може намагатися вдертися через "правовірних" до вашої парафіяльної громади, тому будьте на сторожі і не дайте звести себе на дорогу омани. Пам’ятаймо – з нами Бог, а якщо Господь з нами, то хто проти нас? Ми є Церква, тому ворота пекельні нас не здолають, але випробування будуть.


http://www.kyrios.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.