Google Website Translator Gadget

суботу, 25 вересня 2010 р.

Чотири сектанти з Підгірців

1. Відкрито і безапеляційно проголосили себе пророками, яких Бог вибрав для місії обнови цілої Католицької Церкви. Не терплять жодної критики в свою адресу. Вважають себе єдиними вибраними, єдиними, що володіють істиною, ставлять себе вище будь-яких церковних авторитетів, навіть авторитету Святішого Отця Венедикта XVI. Вони кажуть: «Якщо Папа нас не визнає і не прийме наших рекомендацій, він перестане бути Папою».

2. Самочинно проголосили себе «єпископами» всупереч всім можливим приписам Канонічного права. Не будучи вдійсності єпископами і не займаючи жодних посад в Католицькій Церкві, накладають «анатеми» на церковну єрархію Католицької Церкви і відкрито закликають до бунту проти законної церковної влади.

3. Жонглюючи фразами і висмикуючи з текстів окремі вислови блаженнішого Любомира Гузара, без жодних підстав і всупереч здоровому глузду приписали главі УГКЦ «єресі».

4. У своїх зверненнях часто послуговуються напівправдою або й прямою брехнею, що є несумісне з діянням Святого Духа.

5. Вважають себе непомильними, говорять «від імені Бога», лякають вічним прокляттям, «виклинають» з Церкви (самі будучи вже поза Церквою), і одночасно чинять абсурдні і комічні дії, наприклад: закликають усіх священиків не служити 7 років (!) Святу Літургію, а «чинити покаяння»; «викляли» з Католицької Церкви всіх (!) кардиналів, сотні єпископів, «анатемствували» всіх єпископів УГКЦ, в тому числі тих, які пройшли підпілля і ризикували своїм життям, щоб зберегти УГКЦ і т. п..

Що може бути причиною появи цієї секти?

На нашу думку, можливими причинами появи «догналістів» є:1) явні психічні відхилення у засновників «групи Догнала», гіпертрофоване почуття гордині та амбіційності; 2) добре продуманий план ворогів Католицької Церкви, які руками «догналістів» хотіли би нанести удар по Церкві і як мінімум – вчинити розкол УГКЦ; 3) діяння злого духа, який хоче знищити Христову Церкву, подібно як діяв злий дух проти старозавітньої церкви через жінку ізраїльського царя Ахава - Єзавель (див. 1Цар.18,29 - 22, 54 та 2Цар. 9,1-37). Ціллю діяльності цього духа є знищення Церкви або, принаймні, її розкол. Цей дух добре знає, як заграти на людських недоліках - жаданню влади, зраненості, себелюбстві, бажанню визнання і слави, на комплексі меншовартості, на розчаруванню, провокації бунту, розколі і ненависті і т. п..

Тому всіх, хто щиро вболіває за долю УГКЦ, просимо молитися за навернення членів «групи Догнала» та за вилікування тих ран, які вони нанесли Церкві.


http://www.buchacheparchy.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.