Google Website Translator Gadget

суботу, 1 січня 2011 р.

Запитання на РІСУ щодо можливості реєстрації секти "УПГКЦ"



В часі веб-конференції на тему: "Релігійна свобода як фундаментальна складова прав людини" звучить питання від юзера Івана щодо реєстрації псевдокатолицького угрупування "УПГКЦ" (по-іншому групи Догнала), звернене безпосередньо до Максима Васіна, магістра права та виконавчого директора Інституту релігійної свободи. Сформувалась ось така відповідь унаслідок того:

- Важко оцінити рішення органів влади по цьому питанню без попереднього ознайомлення з відповідними офіційними документами. Може бути неналежне оформлення документів, а може мають місце і невідповідності статутних документів та діяльності УПГКЦ чинному законодавству. Як би це не було, але будь-яка релігійна група має будувати свою діяльність, поважаючи права і свободи інших людей та релігійних організацій, адже релігійна свобода – це не тільки право, але й обов’язок – насамперед у відносинах з іншими людьми. У цьому контексті нещодавні факти силового захоплення культових споруд УГКЦ у Тернопільській області представниками УПГКЦ, про які повідомляли ЗМІ, видаються тривожними.

З огляду на це, цілком можливо, що органи влади беруть до уваги положення статті 3 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», де зазначено, що “здійснення свободи сповідувати релігію або переконання підлягає лише тим обмеженням, які необхідні для охорони громадської безпеки та порядку, життя, здоров'я і моралі, а також прав і свобод інших громадян”. Наскільки відомо, наразі справа про відмову в реєстрації статутних документів УПГКЦ знаходиться на розгляді суду апеляційної інстанції. Тому варто сподіватись на справедливий і законний судовий розгляд, результати якого могли би дати більш конкретну відповідь на поставлене Вами питання...



http://risu.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.