Google Website Translator Gadget

четвер, 27 січня 2011 р.

Щодо подій у Стрийській єпархії-наступ догналівських вождів



Щодо подій у Стрийській єпархії, то з усією відповідальністю заявляю:

1. Спроба авантюрного проникнення "підгорецьких" в єпархіяльне управління була.

-Заявили про нелегітимність Правлячого та Помічного єпископів на основі виданої ними "екскомуніки".

-Представилися "єдиними законними наслідниками влади в єпархії".

-Не виконали законного розпорядження єпископа-помічника, але натомість намагалися з застосуванням фізичної сили проти єпископа та канцлера увійти до приміщення.

-Поводилися агресивно(о. Ілля Догнал), не залишили жодної можливості для діалогу, натомість всіх проклинали та грозили карами.

-При затриманні, замість того, щоб спокійно виконати вимоги міліції (зрештою невинним людям немає чого боятися) - одні тікали, а о.Ілля догнал вчинив справжню бійку, намагався кинутися під автобус, та всіх проклинав.

-Після затримання були відпущені на основі розпорядження начальника львівської міліції та звінка депутата верховної ради.

-Працівникам міліції погрозили звільненням, а між собою міліціонери говорили, що їм погрозили, якщо не відпустите то "всі будете в одній ямі закопані".

-Міліція зразу на місці події конфіскувала фотоапарат, та згідно з розпорядженням зверху знищила з пам'яті більшість фотографій у присутності представників консисторії.

2.Я не бачу тому кращого способу протистояти цинічним діям "підгорецьких" та їх покровителів, як медіалізація правдивих фактів та широкого висвітлення суті цього явища.

3.В Церкві, в УГКЦ в тому числі, завжди присутній момент недосконалості, бо всі люди грішні, але на то вона і є Христовою Церквою, щоб кожного вести до спасіння, будувати на Добрі та Милосерді Божому, а не руйнувати критикою та спекуляціями напівпавдою чинити насилля над совістю віруючих. І все ради одного - оправдати спосіб реалізації своїх амбіцій на владу у Церкві.

Прочитайте уважно їх листи. Якщо хтось має принамні якусь богословську освіту та здатність аналітично мислити - то не може не знайти там лицемірства, спекуляцій, того як правду "за вуха" натягають на свої трафарети. Право є лише для них - іншим лише вироки. Поставили себе над Право Церкви та Папу, а тому те, що творять, є їх "церква", але поза Церквою Католицькою. А Православним добродіям скажу одне: маєте доволі своїх проблем, тож не тіштеся з наших, і Господь дасть Вам скоріше вирішити свої. Бо інакше буде виглядати, що Ваша християнська любов є позбавлена власної суті...

Старик

http://forum.ugcc.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.