Google Website Translator Gadget

суботу, 14 липня 2012 р.

Кримінальна хроніка секти Догнала в Україні


15 серпня 2008. «Підгорецькі отці» здійснили пробу захоплення будинку Єпархіального управління Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) та одного з її храмів, що у м. Стрию на Львівщині.

Псевдоєпископи-самозванці поводилися нахабно й по-хамськи, вчинивши фізичне насильство над місцевим Владикою Тарасом Сенківим, отцем Тарасом Пошиваком і деякими міліціонерами... Найбільш агресивно поводився чех Антонін Догнал.

Стрийська єпархія звернулася до міліції з проханням розслідувати факт нападу трьох псевдомонахів-зловмисників, а присутні в канцелярії священики вивели звідти бунтарів. Псевдоєпископ Ричард Шпіржік подзвонив через мобільний телефон своїм знайомим і відразу після цього начальник міліції зі Львова наказав, щоб догналівців… негайно звільнили.

7 листопада 2010. Секта Догнала намагалася незаконно знову захопити храм УГКЦ Преображення Господнього у м. Чорткові, який належить до Бучацької Єпархії . Це трапилося після раптової смерті о. Романа Шелепка, пароха храму, який раніше був разом з «правовірними протестантами», проте в останні роки відійшов від сектантів, згадуючи постійно на богослужіннях офіційну ієрархію УГКЦ.

В черговій рейдерській акції захоплення чужого храму взяли участь лжеєпископи Василь Гітюк та Ричард Шпіржік, які перебувають під карою великої екскомуніки чи виключені з Католицької Церкви, а також біля 20-ти догналівок, псевдоконтемплятивних «монахинь».
Прийшлося дати достойну відсіч рейдерам з кабалістичного культу Тонека (Догнала), які також, вдершись до церкви, нагло вкрали зі сейфа печатку та статут місцевої громади, через що парафіяни аж мусіли поміняти на дверях замок і подати документи на виготовлення нового статуту...

Догналівці тоді брехливо обізвали греко-католиків (захисників) «кришнаїтами», «пияками» та навіть побили кількох хлопців, що дехто аж потрапив до лікарні. За очевидцями, догналівці використовували й кастети, котрими розбивали лиця.

19 липня 2011. Стався ще один інцидент: одіозний лідер нелегальної секти Антонін Догнал, громадянин Чехії (в минулому агент КГБ) поряд з приміщенням колишньої каплиці отців редемптористів на вул. Плуговій, 6 у м. Львові (її теж хочуть собі привласнити догналівці) вдарив у голову місцеву мешканку, в результаті чого потерпіла отримала струс мозку та забій щелепи. Відтак Догнала затримали працівники львівської міліції на території Шевченківського району. У своєму неврівноваженому стилі він поводився досить агресивно і чинив весь час опір. Тільки завдяки помочі спецпідрозділу «Беркут» «патріарха» було посаджено в машину міліції.

Після складення протоколу за опір працівникам міліції та суду Догналу-хулігану відповідно до ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) дали штраф у смішному розмірі… 51 грн, а також заодно постановили його видворити подалі з України.

20 травня 2012. Кількасот представників секти «УПГКЦ» зібралися біля храму св. апостолів Петра і Павла (костелу Єзуїтів), який є тепер у власності УГКЦ як центр військового капеланства. Сектанти-фанатики тримали в руках транспаранти та виголошували різні «молитви», наче мантри.

Догналівці заявляють, що хочуть і вимагають почергово використовувати цей храм для недільних богослужінь, однак тут ідеться про чергову рейдерську атаку. Варто зазначити, що подібні «акції» спільно з догналівськими «богослужіннями» поруч костелу єзуїтів (центром Львова) відбуваються вельми часто. На них також можна зауважити й гасла проти львівського мера п. Андрія Садового щодо вигаданої «дискримінації». Невже ті гучні «акції» незареєстрованої секти є завжди законними і на це щоразу є дозвіл від Львівської міської ради. Відомо ж, що депутати Львівської облради звернулися з проханням до президента України Віктора Януковича припинити беззаконну діяльність секти Догнала?!

15 червня 2012. Понад три десятки агресивних адептів незареєстрованого в Україні кабалістичного культу А. Догнала («УПГКЦ» ) із незрозумілими вимогами захопили кілька приміщень редакції львівської газети «Експрес», утримуючи їх більше двох годин. Це сталося якраз після того, коли ця відома газета розпочала публікування актуальних статей про догналівську секту, базованих на шокуючих фактах.

Фанатичні догналівці навіть не реагували на чітку вимогу охорони звільнити приміщення редакції газети та водночас дати можливість працювати журналістам. Сектанти покинули редакцію лише тоді, коли було викликано туди міліціонерів…

20 червня 2012. «Правовірні» сектанти знову заблокували всі виїзди та виходи з редакції «Експресу», зірвавши графіки виходу у світ 18-ти регіональних газет. Псевдоченці також погрожували розпочати штурм редакції, вхід до котрої в той час обороняло понад двадцять священиків, що брали участь у так званому «круглому столі», організованому журналістами відділу релігії газети.

Львівські журналісти звернулися з вимогою порушити проти адептів секти Догнала кримінальну справу за трьома статтями Кримінального кодексу України, керуючись ст. 94, 95, 97, 98 КПК України згідно з фактами масового порушення громадського порядку, блокування роботи транспортних комунікацій, перешкоджання діяльності журналістів (ст. 171, 279, 293 КК України).

27 червня 2012. Догналівці-пікетувальники (близько півсотні) перед редакцією «Експресу» поблічно палили примірники газети, що почала висвітлювати широко їхню злочинну та беззаконну діяльність. Знову погрожували пеклом, хотіти залякати неприхильників догналізму тощо.

6 липня 2012. Переодягнені на «монашок» жінки з антихристиянської секти Догнала побили журналiстку газети «Експрес» Свiтлану Мартинець. Цей прикрий інцидент мав місце у м. Жовкві (Львівщина), куди вона прибула з метою поспілкуватися з о. Михайлом Осідачем, адже поступила телефоном невтішна інформація, що старенького взяли в заручники якiсь люди, одягненi по-монашому.

На журналістку відразу накинулися тамтешні «монахині», заборонивши перед тим о. Михайлу щось їй узагалі говорити. Пані Світлана відчула сильний тупий бiль у правому боцi й головi. За її словами, вона не знає, чим її вдарили, бо ж усе дiялося дуже швидко, проте пiдозрює, що це був удар саме … ланцюгом. Постраждала намагалася руками захистити своє обличчя, били всi без винятку, вдаряючи в голову, груди та заломлюючи руки.

Товариш журналістки швидко викликав міліцію. За інформацією газети «Експрес», оперзагiн iз восьми чоловiк прибув за три хвилини. Упродовж чотирьох годин намагалися вмовити людей усерединi будинку вiдчинити дверi та пред'явити документи, та було марно: нападники категорично вiдмовлялися виконати законнi вимоги представникiв мiлiцiї. Далі працiвники мiлiцiї запропонували журналiстам податися з ними до райвiддiлу та заодно написати заяву про напад невiдомих. Також дали скерування на судово-медичну експертизу: журналістці була потрібна термінова медична допомога через забiй грудної клiтини справа, струс головного мозку і забiй тiм'яно-скроневої ділянки.

Протягом усієї ночі навпроти будинку стояв патруль мiлiцiї. Зранку до будинку в супроводi працiвникiв прийшов сам начальник райвiддiлу Ярослав Ващишин, однак i його спiткала невдача − в будинок о. Михайла сектанти їх знову не пустили і, на жаль, не вдалося встановити особи нападниць на журналістку львівської газети під час виконання службових обов'язкiв.

***
Секта А. Догнала вражає своєю дикістю та агресивністю, воює з ієрархією Католицької Церкви, зі ЗМІ, що пишуть проти неї правду, з усіма, хто не погоджується з догналівськими самосвятами та їхніми різними блудами. Вже не один гучний конфлікт трапився за її посередництвом. Цей культ досить ворожий, антиекуменічний, такий, що не визнає інші конфесії і завше розпалює національну та міжконфесійну боротьбу. Догналізм від самих початків оснований відвертій брехні і часто його основною зброєю є наклеп, шахрайство та напівправда. Також у новому культі практикують гіпноз, кабалу, зомбування та різні окультні практики, шкідливі для християнських душ.

Державним керівникам треба його якомога швидше заборонити, а не толерувати це явне деструктивне зло, що навіть несе в собі для українців навіть загрозу релігійного тероризму. Між іншим, уже були вбивства на догналівській основі, а також адепти деструктивного догналізму нападали на мирних людей

Догналівці не є жодні греко-католики, бо є тепер поза Католицькою Церквою. Захопили вже вони монастир УГКЦ у с. Пробіжна, що на Тернопільщині, монастир св. пророка Іллі у смт. Брюховичі, костел у с. Підгірці і ще намагаються, як бачимо, захоплювати й надалі чуже церковне майно злочинними методами.

Також відомо, що відповідно до суду гуру ненависницької секти, «патріарх» Догнал, громадянин Чехiї, перебуває на територiї України незаконно, не маючи на те жодних правових пiдстав, чим грубо порушує закони нашої держави.

Секта Догнала − секта лукавого. Її плоди цілком антихристиянські!


За матеріалами інтернет-видань

1 коментар:

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.