Google Website Translator Gadget

середу, 28 березня 2012 р.

Відповідь депутата Євгена Павелка самопроголошеному владиці



Відповідь депутата Львівської обласної ради Євгена Павелка на отриманий лист самопроголошеному владиці так званої Правовірної греко-католицькоі церкви о. Михайлу Осідачу

«Слава Ісусу Христу!

Вельмишановний владико! 3 приводу листа отця Маркіяна Гітюка до Президента України та до мене, депутата о6ласної ради, хочу викласти своє бачення ситуації.

Найперше прошу Вас звернути увагу своєму секретареві, що християни вітаються християнським привітанням «Слава Ісусу Христу», чого служитель церковної влади, отець, духовна особа не робить, викликаючи настороженість i недовіру.

По-друге, хочу відразу заявити Вам, що не поділяю i засуджую силові спосо6и вирішення питань, коли їх можна вирішити дискусійно, демократично.

По-третє, 6ажаючи позбутися єресі серед духовних осі6 греко-католицькі конфесії, якщо ознаки єресі мають місце, немає жодної необхідності в розколі всієї найбільш національно свідомої, про державницької громади для послаблення Ії єдності i сили. Простіше i 6ільш дієво було б винести проблему, якщо вона існує, на обговорення Синоду нашої Церкви i виконати його рішення, а не роздмухувати недовіру до керівництва між мирянами. По правді, я ніде і ніколи не чув, що6 Патріарх УГКЦ Любомир Гузар проповідував єресь, а не слово Боже, i що його Святість виключений з Церкви. Це, напевно, бажання або свідома дезінформація. Але на кого розрахована? Кому i для чого це потрібно?

По-четверте, Ви, свідомо чи ні, взяли на себе повноваження i функції Папи Римського, адже розстановка кадрів - це його прерогатива i тільки йому вирішувати, хто стоятиме на чолі Греко-католицької церкви в Україні. Мені не відомі Ваші повноваження від Папи, але за їх відсутності - Ви проводите розкольницькі богопротивні дії. Не мені Вам нагадувати, що Церква - це Тіло Христове, а Тіло не можна шматувати на догоду людям, навіть коли вони займають сан єпископа. Одне Тіло, одна Церква, один Дух. Недаремно наші предки, підпорядкувавшись Ватикану, започаткували процес об'єднання розколеного Тіла Христового в одне ціле, а не розколювали його, що намагаєтесь ро6ити Ви. Це були розумні люди, й такими повинні бути діти.

По-п'яте, дуже насторожує, що Ваші починання збіглися в часі з приїздом у нашу державу не зовсім лояльного до української незалежності нового глави Російської православної церкви. Складається враження про свідоме чи несвідоме продовження його настанов щодо Греко-католицької церкви та нашого Галицького краю, на який він не має впливу. Щось подібне вже було з русинством на Закарпатті. Відомий i дуже старий спосіб - розділяй і владарюй.

По-шосте, незрозуміло, хто благословив Вас на таке починання - створення Правовірної церкви і кому Ви i Ваші прихильники намірені підпорядковуватися, адже чинна Греко-католицька церква перебуває під дахом Папи Римського i належить до Вселенськоі Церкви, де існує чітка ієрархія. Вам залишається хіба що Москва чи створення другого Риму.

По-сьоме, Президент нашої держави, глави всіх православних конфесій, крім російської, схиляються до о6'єднання в одну Українську Помісну Православну Церкву, і таке враження, що з цієї причини й започатковані Ваші розкольницькі дії. Повірте, марні! Наш мудрий народ, пройшовши пекло, свідомий, звідки дують холодні вітри i з якою метою. У нас є i буде своя незалежна держава, один народ, одна Церква, один Дух.

Зупиніться i покайтеся, ще не пізно, i Вам воздасться. Не Божу справу ро6ите, владико.

3 повагою
Євген ПАВЕЛКО,
депутат львівської обласної ради
Слава Ісусу Христу!


Газета «Наша Батьківщина»


№ 35 17 вересня 2009 р.

http://www.olha-church.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.